♦ Consumul lunar de carne de vită în România este de circa 300 de grame, de cinci ori mai puţin decât consumul de carne de porc şi de pasăre.
Gianny Berinde şi Marius Martocsan investesc prin compania Greenwood Energy peste 2,2 milioane de euro plus TVA într-o fermă de vite de rasă Black Angus, peste 90% din valoarea proiectului fără TVA reprezentând fonduri europene.
„Am fost de mai multe ori în SUA, care este cel mai mare consumator de carne de vită calitativă. Aşa am ales şi eu pentru fermă rasa Black Angus. Am doi copii şi mi-am dorit să aduc şi un produs mai calitativ pe piaţă. În Statele Unite am văzut de exemplu pacheţele de carne pentru copii mici dintr-un muşchi care nu este foarte lucrat. Ideea a venit acum şapte ani, dar a durat până am făcut proiectul şi am accesat finanţare”, a spus Gianny Berinde administrator şi acţionar majoritar al fermei Angustos din Sanislau (Satu Mare). Ferma va avea o capacitate de creştere de 200 de viţei anual şi va dispune şi de propriul abator.