Doi români au fondat la New York o agenţie de creaţie printre clienţii căreia se numără giganţi precum Ray-Ban, Under Armour sau Christian Louboutin

Secțiune susținută de Medlife Logo

25 sep 2018 Autor: Cristina Rosca

Agenţia RXM Creative New York a fost fondată în 2014 de doi executivi români care au lucrat anterior tot în publicitate pe pieţe precum SUA sau Germania.

Raul Mândru şi Mihai Botărel au lucrat împreună în bi­rou­rile din New York ale gru­pului de comunicare Ogilvy, unul dintre cele mai impor­tante grupuri de profil din lume. Acum mai bine de patru ani, cei doi au pus bazele propriului business, agenţia RXM Creative New York, printre ai cărei clienţi se numără com­panii precum Ray-Ban (ochelari de soare), Under Armour (echipamente sportive) sau Christian Louboutin (pantofi de lux). Pentru a înţelege însă toată povestea, trebuie mers mai departe în timp. „Încă din timpul liceului, pe care l-am absolvit la Braşov, am lucrat în diferite firme de print şi webdesign locale, după care am continuat cu Facultatea de Design la Dortmund în Germania“, îşi aminteşte antreprenorul Raul Mândru, care a co-fondat agenţia.

Din al doilea an de facultate a început să lucreze pentru grupul de comunicare Ogilvy la Dusseldorf, ca art director, iar după câţiva ani a câstigat primul Leu de Aur la Cannes, unul dintre cele mai prestigioase premii din industrie. Circa patru ani mai târziu, în toamna lui 2009, a fost promovat la biroul Ogilvy din New York, iar după ceva timp a început să lucreze pentru agenţia 360i împreună cu alţi doi români - Mihai Botărel şi Mihnea Gheorghiu.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.09.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
new york
, agentie
, christian louboutin
, clienti
, romani
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide