Companii

Al doilea pariu pierdut în moda românească pentru familia Mulliez după Kiabi? Brandul de modă Orsay a închis toate magazinele din România. În cel mai bun moment, reţeaua ajunsese la circa 40 de unităţi şi la afaceri de 136 mil. lei

Orsay era un jucător din liga secundă a modei româneşti, făcându-şi loc în top 20 de nume din piaţă în vremurile bune, cele de dinainte de pandemie.

Orsay era un jucător din liga secundă a modei româneşti, făcându-şi loc în top 20 de nume din piaţă în vremurile bune, cele de dinainte de pandemie.

Autor: Cristina Roşca

02.07.2022, 00:00 48579

♦ Brandul a fost deţinut până acum câteva luni de familia Mulliez, care controlează Auchan, Decathlon şi Leroy Merlin.

Brandul francez de modă Orsay a închis toate magazine fizice din România, alături de cel online, o parte dintre produsele companiei fiind acum disponibile pe platforma online aboutyou. Retragerea de pe piaţa locală nu este un eveniment singular, acelaşi lucru petrecându-se şi în Germania, Cehia sau Ungaria, potrivit presei străine. Compania fondată în 1975 avea 740 de magazine şi era prezentă în 34 de ţări, conform site-ului propriu.

Decizia închiderii reţelei offline din toate ţările unde brandul era prezent vine ca urmare a faptului că afacerea a fost vândută în primăvara lui 2022 de familia Mulliez, cea care a fondat businessul şi l-a deţinut circa cinci decenii, către Gordon Brothers, o firmă americană specializată în restructurări şi lichidări. A fost cedat brandul şi câteva active, scrie presa străină, fără a preciza care dintre cele două părţi a luat decizia de a renunţa la magazinele offline.

Cert e că în toamna lui 2021, când familia Mulliez, cunoscută pentru multiple afaceri precum Auchan şi  Decathlon, încă era proprietara Orsay, a fost declan­şată procedura de intrare în insol­venţă. A fost căutat şi un cumpărător pentru această reţea de magazine fizice ce avea o puternică prezenţă în Germania, dar şi în Polonia şi Cehia. El nu a fost găsit, preferându-se lichidarea operaţiunilor offline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO