Companii

Domino’s Pizza vine în România adus de un dealer auto

Domino’s Pizza vine în România adus de un dealer auto

Brandul american va intra cu serviciul de livrări de pizza pe o piaţă unde principalul său concurent, PHD, este deja prezent

18.07.2010, 23:09 229

Grupul Rădăcini, care controlează dealeri auto ai mărcilor Opel,Chevrolet, Mazda, Suzuki şi Saab, va lansa luna viitoare francizaDomino's Pizza, cel de-al doilea lanţ de pizzerii din StateleUnite, după ce licenţa a fost achiziţionată de omul de afaceri AliMadadi, potrivit unor surse din piaţă.
Oficialii grupului Rădăcini nu au oferit niciun comentariu peaceastă temă.
Domino's Pizza va deschide un centru de livrări în partea de nord aCapitalei. Astfel, brandul american va intra cu serviciul delivrări de pizza pe o piaţă unde este prezent de peste doi aniprincipalul său concurent la nivel mondial, Pizza Hut Delivery(PHD). Aceştia din urmă au anunţat că se vor axa tot mai mult pedezvoltarea diviziei de livrări la domiciliu, care în prezentnumără şase puncte, trei amplasate stradal şi trei în centrecomerciale. Alături de PHD, Domino's Pizza va concura pe piaţalocală cu Jerry's Pizza, care anul trecut a înregistrat o cifră deafaceri de aproape 3 mil. euro, Trenta Pizza şi Cuptorul cu Lemne.Businessul Pizza Hut a generat anul trecut venituri totale deaproximativ 9 mil. euro, în scădere cu 10% comparativ cu anulanterior. Din această valoare, PHD a reprezentat circa 10%.
Decizia de a investi într-un business în industria alimentară avenit în condiţiile în care şi dealerii auto ai grupului auefectuat reduceri de personal, în condiţiile unei pieţe auto care ascăzut cu peste 50% la nivelul anului trecut. O parte dintreaceştia vor trece de la posturi în cadrul unui centru auto la noulbusiness, potrivit aceloraşi surse. În total grupul Rădăcini areaproximativ 600 de oameni, din care
40-50 au plecat anul trecut. În industria alimentară grupulcontrolat de Ali Madadi a mai deţinut anterior o fabrică de ketchupdin apropierea Capitalei, dar care a fost închisă.
La nivelul anului 2008 cifra de afaceri a Grupului Rădăcini a fostde aproximativ 100 mil. euro, iar anul trecut aceasta a înregistrato scădere de aproximativ 15%, potrivit oficialilor companiei, încondiţiile în care majoritatea veniturilor provin din piaţaauto.
"În condiţiile în care piaţa a scăzut cu 54%, vânzările de maşiniale dealerilor din cadrul grupului au înregistrat un declin de 34%.În 2008 s-au vândut foarte multe maşini, iar în 2009 acestea auvenit în service, de aceea businessul nu a scăzut în acelaşi ritmcu vânzările de maşini", a subliniat Nicolae Sorescu, şefuldiviziei auto a grupului Rădăcini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO