Companii

Dona alege franciza pentru extindere şi vrea să ajungă la 700 de farmacii în cinci ani

Dona alege franciza pentru extindere şi vrea să ajungă la 700 de farmacii în cinci ani

Eugen Banciu, acţionar şi preşedinte al grupului Dona: Există doar 17.000 de farmacişti în ţară, iar în continuare ar mai fi nevoie de câteva mii pentru a ajunge la un echilibru în piaţă.

Autor: Greta Bogdan

07.07.2016, 00:06 950

Dona, al treilea jucător din retailul farmaceutic după Catena şi Sensiblu, şi-a anunţat extinderea prin sistem de fran­ciză şi va deschide primele patru far­macii francizate până la finalul săp­tă­mânii, două în Bucureşti, una în Alexan­dria şi una în Roşiorii de Vede.

Până la finalul anului, acţionarii speră la 30 de francize, iar în următorii ani Dona ar putea să ajungă la 700 de uni­tăţi faţă de 280 la finalul anului trecut.

„Acest sistem de extindere repre­zin­tă cea mai apropiată formă de ceea ce ne dorim, pentru că implică transpa­renţă de ambele părţi, dar şi pentru că suntem într-o lume plină de sus­piciuni. Am ajuns la concluzia că cea mai bună variantă este să devenim un lanţ puternic şi să avem 15% din cota de piaţă“, a declarat Eugen Banciu, acţionar şi preşedinte al grupului Dona, într-una din primele sale ieşiri în faţa presei din ultimii ani.

Banciu spune că farmaciile Dona sunt pe pierderi în prezent, însă acest fapt este justificat de ritmul alert de dezvoltare. „Am preferat să mergem câţiva ani pe pierderi şi să avem un lanţ puternic de farmacii. Nu ne interesează locul 1, dar ne interesează stabilitatea.“

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO