Companii

Doru Husarciuc, director general la Dunca Expediţii: „A început foarte slab anul, traficul intern este în scădere. Volumul de mărfuri a fost în februarie la 65% faţă de luna anului trecut“

Doru Husarciuc, director general la Dunca Expediţii:...

Autor: Mirabela Tiron

09.03.2023, 00:05 238

♦ Compania are 500 de camioane şi 1.000 de semiremorci şi transportă de la alimente la materiale de construcţii şi componente auto.

Transportatorul Dunca Expediţii, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală, a finalizat anul trecut cu afaceri de 210 mil. lei, în creştere cu circa 9%, potrivit calculelor făcute de ZF, iar pentru acest an estimează o menţinere a cifrei  de afaceri.

„Anul acesta sperăm măcar la o menţinere a business-ului. Semnalele din piaţă nu sunt prea bune la cum a început anul.  Traficul intern  este în scădere, ianuarie şi februarie au fost luni slabe.  Se întâmplă ceva în piaţă, nu se mişcă mărfurile, noi transportăm de la alimente la materiale de construcţii, oţel, utilaje. Ca transportator suntem un etalon, barometru al businessului şi încă din septembrie anul trecut am observat o criză pe piaţă, o schimbare majoră de strategie la marii jucători cu care lucrăm“, a declarat pentru ZF Doru Husarciuc, director general la Dunca Expediţii, una dintre cele mai mari companii de transport marfă de pe piaţa locală, la care deţine pachet majoritar din acţiuni familia Dunca.

Compania transportă circa 50% din mărfuri pe rute interne, iar 50% pe rute externe. Pe extern compania are cel  mai mare volum de mărfuri pe importuri din toată Europa, potrivit ultimelor date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO