Companii

Două companii create în acest an vor primi ajutoare de stat de 142 de milioane de lei

Două companii create în acest an vor primi ajutoare de...

Autor: Georgiana Mihalache

29.08.2016, 15:42 1205

Clariant, compania fondată în 1995 în Basel, specializată în industria chimică, şi-a deschis reprezentanţă în România în luna iulie a acestui an, fiind pe lista firmelor care au primit aprobarea unui ajutor de stat de peste 68 de milioane de lei, potrivit Ministerului de Finanţe.

Clariant a realizat investiţii în state precum Germania, Marea Britanie sau Statele Unite, cumpărând firme producătoare de articole farmaceutice şi chimice precum Süd-Chemie, Germania, pentru 2,3 miliarde de dolari în 2011, potrivit site-ului bdlive.co.za.

Printre produsele realizate de Clariant se numără antifrogen, un lichid care este folosit pentru a transfera căldura în sistemele de răcire sau încălzire în industria alimentară şi farmaceutică, pigmenţi de colorare, EnviCat, o substanţă prin care sunt decompuse emisiile de azot, produse de îngrijire a părului şi a pielii, fertilizatori sau uleiuri.

În România, Clariant se ocupă cu fabricarea produselor de morărit, a amidonului şi a produselor din amidon, printer administrator numărându-se Peter Zimmermann, Markus Rarbach, Didier Pierre Hulot şi Ulrich Ott.

Domeniile pe care le acoperă Clariant sunt industria chimică, resursele naturale, catalizatori şi produse din plastic şi industria textilă, potrivit site-ului companiei.

Safe Med International, o altă companie care a fost selectată pentru  ajutor de stat, specializată în activităţi de asistenţă spitalicească, este fondată în mai 2016 de către Traian Dragomir, printre fondatori aflându-se şi firma irlandeză Victoria Limited, care figurează cu pierderi de peste 82 de milioane de lei în 2015 pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Ministerul de Finanţe a publicat o listă cu şase companii alese pentru a primi ajutor de stat în valoare de 621 mil. lei. Cel mai mare ajutor financiar urmează să fie acordat companiei Arctic, 163 de milioane de lei, bani care vor fi investiţi într-o nouă fabrică de electrocasnice a producătorului din Găeşti.

Investiţii de peste 2,2 mld. lei intră în economia locală. Şase companii au fost selectate pentru a primi ajutoare de stat de 621 mil. lei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO