• Leu / EUR4.7619
  • Leu / GBP5.4653
  • Leu / USD4.1988
Companii

Două companii de logistică au deschis un terminal intermodal în Oradea

Secțiune susținută de Medlife Logo
Două companii de logistică au deschis un terminal intermodal în Oradea

Autor: Mădălina Panaete

11 oct 2016 1774

Companiile de logistică P&O Ferrymasters şi Transmec Groupau au investit într-un terminal intermodal în Oradea, administrat de compania Intermodal Vest, deţinută în comun de către aceştia.

Facilitatea asigură legăturile intermodale feroviare dintre Europa de Vest si de Est. Cu doi ani în urmă, companiile au lansat un serviciu de transporturi între Belgia şi România– iniţial folosind terminal feroviar privat de la Curtici -, iar din iunie au adăugat o rută Italia-România, după mutarea activitatii in terminalul Oradea.

Deţinând propriile trenuri speciale, exploatate cu ajutorul unor operatori feroviari privaţi, societatea efectuează în prezent trei curse dus-întors pe săptămână între Oradea şi localitatea Zeebrugge din Belgia, precum şi două curse pe săptămână între Oradea şi oraşul italian Piacenza. Atingerea unor timpi de tranzit de doar 48-72 de ore este.

Operaţiunile sunt susţinute de resursele combinate ale companiilor, inclusiv o reţea de 50 de birouri răspândite în întreaga Europă, 500 de remorci Huckepack şi aproximativ 2500 de containere specializate.

Terminalul de la Oradea funcţionează non-stop, având două locomotive de manevră şi două macarale care permit pregătirea rapidă a trenurilor.

Proximitatea şoselei de centură a municipiului Oradea accelerează accesul camioanelor la restul teritoriului României. Expedierea mai departe pe cale rutieră în şi din Balcani, Turcia, Ucraina, Republica Moldova şi Bulgaria se poate organiza prin intermediul terminalului, iar din Constanţa şi Varna se pot realiza transporturi maritime pe distanţă scurtăcătre ţările din bazinul Mării Negre.

 „Clienţii noştri vor beneficia acum de un produs intermodal specializat şi integrat, care cuprinde operaţiuni de transport cu feribotul, precum şi feroviare, rutiere şi de terminal –toate axate pe creşterea nivelurilor de servicii şi pe crearea unei reţele viitoare ca punct de pornire. Investiţiile realizate pentru achiziţionarea şi modernizarea terminalului demonstrează viziunea noastră pe termen lung şi ambiţia de a ne continua dezvoltarea spre est”, a spus Wim Blomme, directorul de transporturi intermodale de la P&O Ferrymasters.

Transmec Group din Italia este un furnizor global de servicii de transport şi logistică, cu o cifră anuală de afaceri de peste 300 de milioane euro. 

Cooperarea dintre Transmec şi P&O Group datează de la începutul anilor 1980 – ca reprezentant italian al companiei de feriboturi. În ultimii 14 ani, această colaborare a inclus asocierea strânsă cu P&O Ferrymasters, în special pe coridorul comercial Italia-Regatul Unit.

În septembrie 2014, partenerii din domeniul logisticii şi-au extins portofoliile intermodale exploatând primele trenuri proprii în cadrul întreprinderii comune Zeebrugge-România.

 

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - joi, 13:35
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1262
Ieri: 4.7559
Azi: 4.1988
Diferență: 0,1121
Ieri: 4.1941
Azi: 5.4653
Diferență: -0,2591
Ieri: 5.4795
Azi: 4.1953
Diferență: 0,2054
Ieri: 4.1867