Companii

Două firme cu acţionariat spaniol, care au proiecte de energie verde, au cerut insolvenţa

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Carol Dan

20.08.2013, 19:55 239

Firmele Rios Solar Renovables şi Rios Total Solar din grupul spaniol Rios Renovables, care derulează în România proiecte de producţie a energiei regenerabile în panouri fotovoltaice, au cerut la începutul lunii august intrarea în insolvenţă. Grupul spaniol avea în construcţie un parc fotovoltaic de aproximativ 10 MW în judeţul Timiş.  De asemenea, compania spaniolă intenţiona să dezvolte în România parcuri eoliene cu o capacitate instalată cumulată de 140 MW. Guvernul a hotărât în luna iunie să reducă sprijinul acordat prin sistemul de certificate verzi pentru producţia de energie din surse regenerabile. Decizia a fost criticată de companii şi de asociaţiile producătorilor de energie verde.

Potrivit datelor Asociaţiei Române a Industriei Fotovoltaice, în prezent există proiecte de producţie a energiei în panouri solare de 450 MW care au licenţe de exploatare, precum şi aproximativ 900 MW cu autorizaţii de înfiinţare. Proiectele de energie eoliană aflate în exploatare depăşesec 2.100 MW.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2013.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO