Companii

Două noi parcuri solare de mari dimensiuni au primit avizele pentru a se conecta la reţea. Cine sunt investitorii?

În acest moment, pe plan local funcţionează circa 3.000 MW în parcuri eoliene şi alţi 1.300 MW în proiecte solare.

În acest moment, pe plan local funcţionează circa 3.000 MW în parcuri eoliene şi alţi 1.300 MW în proiecte solare.

Autor: Roxana Petrescu

19.09.2022, 10:00 1629

♦ Un om de afaceri din Marea Britanie şi unul din Cluj-Napoca sunt printre cei mai noi posesori de avize tehnice de racordare la reţea pentru două proiecte solare de mari dimensiuni.

Lunile de vară au adus un boom în ceea ce priveşte activitatea de avizare pentru proiectele de energie verde, diferită faţă de primul val de regenerabile fiind dimen­siunea foarte mare a investiţiilor care ar trebui realizate în anii următori.

Coper Beech Urban Development, o companie de proiect deţinută de un grup din Cipru, Copper Beech Limited (95%), şi de un om de afaceri britanic, Dhamija Dinesh, a obţinut la finalul lunii trecute avizul tehnic de racordare pentru un proiect solar de circa 222 MW în Giurgiu. Investiţia ar trebuie să fie finalizată până în 2024, arată datele publice ale Transelectrica, iar aceasta s-ar putea ridica la circa 130-140 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF. Potrivit propriului site de prezentare, Dhamija Dinesh a lucrat în 12 state europene, fiind fondato­rul platformei de travel ebookers.com, companie care a ajuns la vânzări de 2,5 miliarde de dolari. Dhamija Dinesh este de asemenea membru al Parlamentului European, proiectul solar din România fiind amintit pe pagina personală de prezentare a omului de afaceri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO