Companii

Două tranzacţii, o urcare în topul celor mai valoroase companii antreprenoriale româneşti şi o anchetă a Concurenţei au ţinut activă piaţa de vopsele în 2021. Köber din Neamţ a intrat anul acesta pentru prima dată în topul celor mai valoroase afaceri antreprenoriale româneşti, fiind evaluată la 130 mil. euro

Piaţa de vopsele decorative se situează la un volum total al vânzărilor de peste 32 de milioane de litri, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 100 de milioane de euro.

Piaţa de vopsele decorative se situează la un volum total al vânzărilor de peste 32 de milioane de litri, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 100 de milioane de euro.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.11.2021, 18:30 245

În octombrie 2021, Aurel şi Marinică Potop, fondatorii Sarcom Râmnicu Vâlcea, au vândut compania către fondul ROCA Investments ♦ Cu câteva luni mai devreme, francezii de la Saint-Gobain anunţau preluarea Duraziv.

Două tranzacţii, o urcare în topul celor mai valoroase companii antreprenoriale româneşti şi o an­chetă a Concurenţei au fost evenimentele care au ţinut activă piaţa producţiei de lacuri şi vopsele pentru construcţii de la începutul anului până acum.

De performanţa intrării în clasamentul celor mai valoroase 25 de afaceri antreprenoriale româneşti este responsabilă compania Köber, producătorul de lacuri şi vopsele deţinut de familia cu acelaşi nume din Neamţ. Compania a intrat anul acesta pentru prima dată în acest top, potrivit catalogului ZF Cele mai valoroase companii din România, apărut pe piaţă recent. Köber este evaluată la 130 de milioane de euro şi se poziţionează pe locul 24. Pe lângă vopsele, familia Köber activează de aproape două decenii şi pe piaţa de centrale termice murale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO