Companii

Douăzeci de companii au primit 6,7 mld. lei la capital anul trecut

Douăzeci de companii au primit 6,7 mld. lei la capital...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.02.2016, 00:07 428
Băncile şi retailerii au fost campioni la investiţii.

Cele mai mari 20 de majorări de capital primite anul trecut de com­panii şi bănci totalizează 6,7 mld. lei (1,5 mld. euro), bani care s-au dus către retail, imo­bi­lia­re, energie, dar şi bănci, arată o analiză a ZF pe baza date­lor furni­za­te de Regis­trul Comerţului.

Cea mai mare infu­zie de capital primită anul tre­cut de o com­pa­nie din Ro­mâ­nia a fost de circa 780 mil. lei şi a fost pri­mi­tă de Euro Tyres Manu­fac­tu­ring, o com­panie ac­tivă în in­dus­tria compo­nentelor auto.

Tot în acest sector, Star Trans­mis­sion, divizie a grupului Daimler, a pri­mit la compania Star Assembly o in­fu­zie de capital de 264 mil. lei. Com­pa­nia a terminat anul trecut pro­cesul de ex­tindere a producţiei de cutii de vite­ze destinate Mercedes-Benz la sub­si­di­ara locală Star Trans­mis­sion din Sebeş.

În retail, cea mai importantă schim­bare de strategie a fost cea a pro­prie­tarului magazinului cu mobilă şi decoraţiuni Ikea, care a creat IRI In­vest­ments pen­tru a ges­tiona busi­nes­sul cu pă­duri din Ro­mâ­nia şi care în vară a achi­zi­ţio­nat peste 33.000 de hec­ta­re de pă­du­re de la o com­pa­nie a Uni­versi­tă­ţii Harvard. IRI Invest­ments a pri­mit o infuzie de capital de circa 580 mil. lei

(130 mil. euro), fiind a treia cea mai mare ma­jorare făcută de o com­panie anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO