• Leu / EUR4.7619
  • Leu / GBP5.4653
  • Leu / USD4.1988
Companii

Dow Chemical Company are planuri mari pentru Romania

Secțiune susținută de Medlife LogoGrupul Dow Chemical Company prin divizia de afaceri Dow Automotive, a ajuns la o intelegere cu grupului elvetian Gurit-Heberlain AG, pentru a achizitiona restul de 50% din actiunile celei mai mari compani europene de adezivi si solutii de etanseizare pentru autovehicule Gurit-Essex, la care Dow Automotive detine deja 50%.

Gurit-Essex are afaceri importante si in industria auto din Romania fiind unul dintre furnizorii Automobile Dacia Pitesti. Gurit Essex Romania este un joint-venture format cu grupul industrial Subansamble Auto Pitesti. Actionarii companiei din Romania sunt Flexplast Pitesti si Gurit-Essex AG.

Subansamble Auto Pitesti are o cifra anuala de afaceri estimata la 45 milioane dolari din care aproape cinci milioane de dolari reprezinta aportul Gurit-Essex Romania.

Larry Denton, presedintele Dow Automotive, a declarat Ziarului Financiar ca are in vedere extinderea activitatii din Romania.

"Piata auto din Romania a crescut spectaculos in ultimii ani asa ca aceasta tara intra in planurile noastre de extindere a activitatii", spune Denton. El nu a precizat care sunt investitiile avute in vedere de Dow Automotive.

Gurit-Essex a fost infiintata in urma cu 30 de ani ca un joint-venture intre Gurit-Heberlein si Essex Chemical Company pentru a furniza adezivi si solutii de etanseinizare pentru industria auto din Europa, Africa, fosta Uniune Sovietica si Asia.

"Achizitionarea a inca 50% din actiunile Gurit-Essex va largia aria de acoperire a Dow Automotive la nivel global si va permite realizarea planurilor de crestere preconizate de noi", spune Denton.

El a adaugat ca este bucuros ca achizitia Gurit-Essex va globaliza activitatea Dow Automotive mai ales prin dublarea productiei de adezivi auto.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - joi, 13:35
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1262
Ieri: 4.7559
Azi: 4.1988
Diferență: 0,1121
Ieri: 4.1941
Azi: 5.4653
Diferență: -0,2591
Ieri: 5.4795
Azi: 4.1953
Diferență: 0,2054
Ieri: 4.1867