Companii

Dr. Fischer Dental, jucător în piaţa de tehnică dentară din România, controlat de dr. Antoaneta Fischer, a deschis un laborator în Dusseldorf. ”Pe viitor urmărim să intrăm şi în alte regiuni germane”

Dr. Fischer Dental, jucător în piaţa de tehnică...

Autor: Roxana Rosu

17.02.2022, 10:58 216

Dr. Fischer Dental, jucător în piaţa de tehnică dentară din România, controlat de dr. Antoaneta Fischer, a deschis un laborator în Germania, pentru a-şi extinde vânzările pe cea mai mare piaţă a serviciilor dentare din Europa, în paralel cu pregătirea listării pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

Compania a stabilit în ultimii ani o serie de parteneriate în Germania, Italia, Franţa, Belgia, Olanda, Suedia, Elveţia, Israel, SUA şi Canada.

Piaţa germană a serviciilor dentare s-a situate în 2019  la 15 miliarde de euro, dintre care partea de protetică a reprezentat 3,5 miliarde de euro. Înainte de pandemia COVID-19, creşterea medie anuală a pieţei germane era estimată la 2,6%, iar aceasta s-ar putea accelera în următorii ani.  

Subsidiara Dr. Fischer Dental GmbH a fost înfiinţată în Dusseldorf, capitala celui mai populat land din Germania, Nordrhein-Westfalen, aflată în proximitatea altor pieţe de interes pentru companie, precum Ţările de Jos, Belgia şi Franţa.

Investiţia initial a constat în închirierea şi dotarea unui punct de lucru şi în angajarea personalului necesar. Activitatea de administrare şi gestionare a laboratorului  va fi realizată în acord cu reglementările germane.     

„Am ales oraşul Dusseldorf pentru acest prim pas important în extinderea business-ului Dr. Fischer Dental, deoarece eu şi soţul meu am lucrat acolo, ca medici stomatologi, dar şi pentru potenţialul de business al zonei şi al localizării strategice. Cunoaştem sistemul medical bine reglementat din Germania, avem deja mulţi clienţi mulţumiţi în această ţară şi credem că numărul acestora va creşte, pe măsură ce şi alţi medici vor afla despre noi. Odată cu deschiderea acestui laborator, le vom putea oferi cabinetelor stomatologice germane, direct pe teritoriul lor, servicii de cea mai bună calitate, la standarde internaţionale, într-un timp foarte scurt şi la preţuri atractive. Nu ne vom opri aici, ci pe viitor urmărim să intrăm şi în alte regiuni germane”, a declarat Dr. Antoaneta Fischer, fondatoarea Dr. Fischer Dental.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO