Companii

Dr. Oetker a cumpărat producătorul de patiserie Panovia de la familia Halawani. Tranzacţia a primit ok-ul Concurenţei

Dr. Oetker a cumpărat producătorul de patiserie Panovia...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.08.2019, 12:48 948

Dr. Oetker, cel mai mare jucător de pe piaţa aditivilor alimentari, a cumpărat compania Rimco, ce deţine Panovia Prod SA, producător de produse de patiserie. Tranzacţia a primit acordul Consiliului Concurenţei. Rimco este deţinută de familia Halawani, care nu este la prima tranzacţie. În 2016, Mounir Halawani a vândut  brandul de patiserie congelată Morăriţa către Dr. Oetker. El a venit să facă afaceri în România încă din anii ’70, când România se număra printre cele mai mari pieţe exportatoare de produse de origine animală. Cea mai cunoscută afacere a sa este furnizorul de legume congelate Frigorifer Tulcea, pe care l-a răscumpărat în 2016 de la Smithfield, cel mai mare jucător de pe piaţa de carne de porc din România. 

Panovia este una dintre cele mai noi afaceri ale familiei Halawani şi a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 33,5 milioane de lei, în creştere cu 14% faţă de anul precedent, un profit de 700.000 de lei şi 144 de angajaţi, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. 

Dr. Oetker a avut în 2019 o cifră de afaceri de 267 de milioane de lei, un profit net de 23,7 milioane de lei şi 502 de angajaţi. Grupul german a intrat pe piaţa locală în 1998 şi are o istorie de peste 120 de ani pe plan inter­naţional. Grupul deţine în România o fabrică în judeţul Argeş.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO