Companii

Dr. Oetker a cumpărat un brand local de ingrediente pentru patiserie şi deserturi şi conservanţi

Dr. Oetker a cumpărat un brand local de ingrediente...

Autor: Cristina Cuncea

20.04.2015, 17:41 877

"În luna martie a acestui an compania Dr.Oetker România a cumpărat brandul Alex de la societatea românească Alex & Comp (...). Compania Alex & Comp este specializată în fabricarea şi comercializarea ingredientelor pentru patiserie şi deserturi, vopselurilor de ouă dar şi conservanţilor având o experienţă de 21 ani în acest domeniu. Produsele comercializate sub brandul Alex sunt prezente pe rafturile magazinelor din România dar şi la export. Societatea este controlată în mod egal de Dan şi Cătălin Alexandrescu şi a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri pentru gama de produse deserturi de aproximativ 3,7 milioane euro, cu o creştere de aproximativ 21% faţă de 2012", se arată într-un comunicat al Dr.Oetker.

Potrivit reprezentanţilor Dr.Oetker, compania intenţionează să consolideze gama de produse sub marca Alex.

Compania germană Dr. Oetker activează în România din anul 1998 când a preluat firma Regal Corporation. Patru ani mai târziu a deschis şi o unitate de producţie lângă Curtea de Argeş, unde se produc majoritatea produselor comer­cializate pe plan local. Dr.Oetker a achiziţionat în 2007 şi Inedit Food din Cetăţeni, judeţul Argeş, companie activă pe piaţa pro­duselor din soia. Din portofoliul com­paniei 230 produse din categoriile ingrediente pentru prăjituri, deserturi pudră, conservanţi pentru legume şi fructe, pizza & snack-uri congelate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO