Companii

Dragos Anastasiu incearca sa atraga in grupul Eurolines un operator aerian

Dragos Anastasiu incearca sa atraga in grupul Eurolines un operator aerian

Dragos Anastasiu, actionar Eurolines: "Intentionam sa intram mai puternic in industria hoteliera, turismul fiind in continua crestere, in timp ce partea de transport rutier, cel putin in momentul de fata, este in scadere."

11.08.2008, 18:58 219

"Inainte de tranzactie aveam 88-89% din grup, iar acum detin 47%. Intentionez sa mai atrag si alte firme in cadrul grupului. Odata ce am deschis structura actionariatului intentionam sa intram si pe transportul intern de persoane, precum si pe transportul aerian. In prezent suntem in negocieri cu o companie aeriana de talie medie din afara, care nu este prezenta si pe piata din Romania", a spus Dragos Anastasiu pentru ZF.
Anastasiu a adaugat ca este interesat de o companie aeriana de nisa, cu aeronave de talie mica, care sa se axeze in special pe zboruri charter. Si Ilie Carabulea, proprietarul Atlassib, a infiintat o companie aeriana, care nu este in prezent operationala, investind totodata si in segmentul hotelier.
Astfel, Anastasiu si-ar putea micsora in continuare participatia in cadrul grupului cu scopul de a atrage noi firme.
"Prefer sa am o felie mai mica dintr-un tort mai mare", a spus el. Potrivit lui Anastasiu, in urma fuziunii cu Mistral, grupul va lua un avans considerabil.
"Valoarea companiei va creste exponential in urma acestei fuziuni prin care am adus in actionariat oameni cu know-how pe partea de turism si pe segmentul hotelier. Intentionam sa intram mai puternic in industria hoteliera, turismul fiind in continua crestere, in timp ce partea de transport rutier, cel putin in momentul de fata, este in scadere", a precizat Anastasiu.
La Moeciu grupul detine o suprafata de teren de 11.000 de metri patrati unde este hotelul, un club si trei vile.
Totodata, grupul Eurolines detine un teren de 13.000 de metri patrati la Otopeni, unde intentioneaza sa construiasca un hotel si spatii de birouri, precum si un teren de 3.800 de metri patrati in preajma garii Obor, care ar putea fi utilizat ca garaj, service si sediu.
Grupul este interesat de dezvoltarea unor hoteluri si pe litoral.
In timp ce in prima parte a anului transportul rutier de persoane a inregistrat o scadere, activitatea de turism, care contribuie cu circa 25% la afacerile grupului, a luat un avans de 20%.
"Aceasta crestere este sustinuta mai ales de pachetele turistice spre Blugaria", a spus Anastasiu.
Grupul Eurolines, care si-a bugetat in acest an afaceri de 39 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul trecut, detine mai multe firme cu activitati diverse, de la transportul cu autocarul, la turism, taxi sau rent-a car.
Activitatile care contribuie cel mai mult la cifra de afaceri a grupului sunt transportul rutier de persoane, agentia de turism si activitatea de ticketing (vanzari de bilete de avion).
In urma tranzactiei actiunile grupului se impart intre familia Martin care a ajuns la 47% din actiunile Touring Eurolines, Dragos Anastasiu, care detine tot 47%, Cristian Baciucu cu 3,9%, iar Michael Negret detine 1,9%, potrivit Registrului Comertului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO