Companii

Dragoş Bucurenci, Philip Morris România: Modificările aduse Codului fiscal vin cu un calendar de creştere a accizelor care ne oferă predictabilitate

Videoconferinţa ZF Vocea mediului de business. Cum va arăta economia după avalanşa de modificări fiscale pregătită de guvern.

Dragoş Bucurenci: Prima jumătate a acestui an a stat sub semnul impredictibilităţii pentru că nu ştiam ce se va întâmpla, dar eram asiguraţi că se vor publica modificări şi că aceste modificări vor conţine un calendar.

Dragoş Bucurenci: Prima jumătate a acestui an a stat sub semnul impredictibilităţii pentru că nu ştiam ce se va întâmpla, dar eram asiguraţi că se vor publica modificări şi că aceste modificări vor conţine un calendar.

Autor: Ramona Cornea

15.07.2022, 08:30 230

„Cel mai important lucru este că avem un calendar de creştere a accizelor, nu este doar o creştere acum, în luna august, este un calendar care prevede creşteri moderate de-a lungul anilor care urmează, până în 2026.”

Dragoş Bucurenci, director external affairs, Philip Morris România, afirmă că modificările fiscale în ceea ce priveşte impozitarea produselor din tutun sunt bine-venite prin prisma faptului că vin cu un calendar de creştere a accizelor care oferă predictabilitate industriei în care activează compania sa.

„Am fost consultaţi înaintea realizării acestor modificări, a fost chiar un proces destul de lung şi serios de consultare a industriei. Cel puţin în ceea ce ne priveşte, sunt modificări bine-venite. Cel mai important lucru este că avem un calendar de creştere a accizelor, nu este doar o creştere acum, în luna august, este un calendar care prevede creşteri moderate de-a lungul anilor care urmează, până în 2026. Dacă nu vor fi alte modificări, calendarul operează până în anul 2027, iar noi nu mai aveam un calendar de creştere a accizelor la ţigarete încă de un an de zile şi nu am avut niciodată un calendar de creştere a accizelor la tutunul încălzit, este pentru prima dată când îl avem”, a declarat Dragoş Bucurenci în cadrul videoconferin­ţei ZF „Vocea mediului de business. Cum va arăta economia după avalanşa de modificări fiscale pregătită de guvern”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO