Companii

Dragoş Cărare, HP: Incidentul de la Casa de Sănătate nu a avut nicio legătură cu echipamentele noastre

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

26.01.2011, 17:38 206

Problemele care au apărut la începutul acestui an la sistemulinformatic instalat la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate(CNAS), şi care au dus la blocarea activităţii instituţiei timp demai multe zile, nu au fost provocate de erori în funcţionareaechipamentelor, a declarat, în cadrul unei întâlniri cu presa,Dragoş Cărare, Senior Technical Consultant în cadrul HPRomânia.

Declaraţiile au fost făcut în contextul unei discuţii despretipul de platforme software pentru servere utilizate de companiilesau instituţiile publice mari. Oficialul HP a spus că platformeprecum Linux pot fi instalate gratuit dar sunt practicnerecomandate firmelor sau instituţiilor publice mari pentru căsunt dificil de configurat iar suportul poate fi foarte scump saugreu de obţinut în cazul unei situaţii de urgenţă.

Directorii generali ai HP, Siveco, Oracle,umăr la umăr cu şeful CNAS pentru apărarea sistemuluiinformatic

"În momentul în care apar probleme reale e foarte greu destabilit cine răspunde, de exemplu, de driverul care face legaturacu ultima versiune a sistemelor de stocare sau de reţelistică.Vedeţi exemplul unei infrastructuri care este foarte bine ţinută înmână, de la Casa de Asigurari de Sănătate, care este făcuta de noide la cap până la coadă, şi care este modernă. La CNAS este primalivrare din România şi probabil din restul Europei pentru serverulHP Superdome 2, şi care funcţionează foarte bine. Incidentul care aavut loc la CNAS nu are nicio legatură cu infrastructura. Ce voiamsă subliniez este faptul că şi într-un astfel de mediu foarte binecontrolat, pot să apară incidente,.. dar vă daţi seama dacă nu arfi fost în spatele acestei infrastructuri mari firme care să poatăescalada cererile de suport până în America sau sursa de undeprovin aceste echipamente?", a spus Cărare.

Sistemul IT al CNAS este furnizat de un consorţiu de companiiformat din HP, SIVECO, Oracle şi Serviciul de TelecomunicaţiiSpeciale (STS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO