Companii

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj: Un producător de medicamente are un profit brut în Polonia de şase ori mai mare faţă de cel din România

Dragş Damian, CEO al Terapia Cluj:

În Polonia nu sunt permise discounturile financiare, care au devenit o „taxă de raft“ în România, ajungând la 25%. Nu se plăteşte „taxa clawback“ – este reglementată, dar producătorii de generice ieftine nu trebuie s-o plătească.

Dragş Damian, CEO al Terapia Cluj: În Polonia nu sunt permise discounturile financiare, care au devenit o „taxă de raft“ în România, ajungând la 25%. Nu se plăteşte „taxa clawback“ – este reglementată, dar producătorii de generice ieftine nu trebuie s-o plătească.

Autor: Georgiana Mihalache

07.05.2019, 09:25 790

Un producător farma care comercializează medicamente pe piaţa din Polonia are un profit brut de 60 de lei la un medicament care costă echivalentul a 100 de lei, în timp ce acelaşi producător face un profit de doar 10 lei în România pentru acelaşi medicament, potrivit unui exemplu de calcul realizat de Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România.

Şeful Terapia a făcut o comparaţie între cele două pieţe, Polonia fiind ţară de referinţă pentru România în stabilirea preţurilor la medicamente, care trebuie să fie, teoretic, identice între cele două state.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO