Companii

​Dragoş Damian, CEO al producătorului de medicamente Terapia Cluj: Putem fabrica măşti, dar trebuie să ne aprovizionăm cu materie primă. Ministerul Sănătăţii nu a făcut teleconferinţă cu producătorii de medicamente

​Dragoş Damian, CEO al producătorului de medicamente...

Autor: Georgiana Mihalache

16.03.2020, 11:26 955

Fabricile de hârtie şi textile, dar şi  producătorii locali de medicamente pot realiza măşti în regim de urgenţă, în contextul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, susţine Dragoş Damian, CEO al celui mai mare producător de medicamente din România - Terapia Cluj, şi preşedintele patronatului producătorilor români de medicamente PRIMER.

„Orice fabrică de hârtie sau textile poate amenaja artizanal un loc unde să producă măşti. Şi noi probabil, dar trebuie să ne aprovizionăm cu materie primă şi durează. Măştile simple au anumite specificaţii, dar în condiţii de urgenţă se pot accepta proceduri simplificate de lucru”, a spus Dragoş Damian.

El a adăugat că ministerul Sănătăţii nu a făcut vreo teleconferinţă cu producătorii de medicamente.

Şeful Terapia a trimis însă către ministerul Sănătăţii sugestiile producătorilor români pentru măsurile în cazul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, iar miza în această perioadă este ca angajaţii din fabrici să rămână motivaţi.

„Important acum este să ţinem în fabricile de alimente şi medicamente angajaţii stimulaţi să vină la muncă. Degeaba pot fabrica eu orice dacă ei rămân acasă. Degeaba merg bănci şi wi-fi-ul dacă rămânem fără combustibili, alimente şi medicamente. Pe termen imediat, acestea trebuie asigurate”, a mai spus Damian.

Terapia Cluj a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 750 mil. lei. România mai are puţine fabrici care produc local medicamente, în pia­ţă activând circa 120 de firme care au ca domeniu de activitate fabricarea produselor farmaceutice (CAEN 2120).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO