Companii

Dragoş Damian, Terapia: „Confruntarea antreprenori români - multinaţionale face jocul autorităţilor de a guverna fără priorităţi strategice“

Dragoş Damian, Terapia: „Confruntarea antreprenori...

Autor: Corina Mirea

06.04.2016, 00:04 191

Dragoş Damian, directorul ge­neral executiv al producătorului de me­di­camente Terapia şi preşedintele Aso­ciaţiei Producătorilor de Medica­mente Generice din România (APMGR), susţine că eterna con­frun­tare dintre an­treprenorii români şi multi­naţionale, acuti­zată în ultima perioadă, nu face alt­ceva decât să întreţină o guvernare a ţării care nu rezolvă adevă­ratele pro­bleme.

Astfel că, în contextul în care companiile îşi trimit marfa perisabilă pe un drum între Constanţa şi Timi­şoara care se parcurge în mai mult de 24 de ore şi în condiţiile în care legislaţia con­tinuă să fie inconsis­tentă, contra­dictorie, am­biguă şi inter­pre­tabilă, sursa capita­lului com­paniilor ar trebui să fie mai puţin im­portantă, pentru că şi multina­ţionalele şi antre­prenorii locali se con­fruntă cu aceleaşi probleme.

„Am relaţii con­trac­tuale cu aproximativ 200 de furni­zori şi clienţi companii interna­ţionale şi circa 7.000 de furnizori şi clienţi companii româneşti. Este o reţea normală de relaţii de afaceri (…). Nici nu îmi imaginez să lucrez fără contacte atât cu multinaţionale, cât şi cu firmele antre­prenorilor români, într-o reţea din care toţi au de câştigat. Contează oare sursa ca­pitalului atunci când faci pe drum mai mult de 24 de ore de la Constanţa la Ti­mi­şoara trans­portând marfă pe­risabilă? (…) Dra­gi an­tre­prenori sau ma­nageri din multi­na­ţio­nale (…), nu faceţi alt­ceva decât să daţi o nespe­rată mână de ajutor legiui­to­rilor şi auto­rită­ţilor, făcân­du-le jocul de a gu­verna Ro­mânia fără prio­ri­tăţi stra­tegice (…), spune Dragoş Damian.

Citiţi pe www.zf.ro opinie lui Dragoş Damian, directorul general executiv al producătorului de medicamente Terapia şi preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO