Companii

Dragoş Damian, Terapia: Taxa clawback şi deficitul de resursă umană specializată, principalele probleme cu care se confruntă producătorii locali de medicamente

ZF Health&Pharma Summit'19

Dragoş Damian, CEO, Terapia Cluj

Dragoş Damian, CEO, Terapia Cluj

Autor: Cristina Bellu

16.09.2019, 13:12 109

Taxa clawback şi deficitul de resursă umană specializată reprezintă principalele îngrijorări cu care se confruntă producătorii locali de medicamente, potrivit lui Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj.

"Există două îngrijorări majore pentru producătorii locali – taxa clawback, care este în continuare injustă şi la care nu cred că se va renunţa curând. Ea va afecta foarte tare capabilităţile de investiţie in România. Iar a doua îngrijorare este legată de faptul că nu mai găsim resursă umană calificată să lucreze în fabricile noastre. Şcoala nu mai formează specialişti, determinând o creştere a costurilor în ceea ce priveşte formarea lor", a spus Dragoş Damian, la ZF Health&Pharma Summit'19.

Alte declaraţii:

♦ La nivelul unui an de zile piaţa a crescut în valoare cu 16% până la 17,5 mld. lei (iulie2018-iunie2019), dar dacă ne uităm la accesul pacienţilor la medicamente lucrurile stau foarte rău. Faţă de creşterea de 16% în valoare, cutiile de medicamete au crescut cu 4,7% din care originalele au crescut cu 4,8%, OTC cu 9,03%, iar genericele au scăzut cu aproape 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO