Companii

Dragoş Petrescu, City Grill: În 3-5 ani vrem să mai deschidem 12 restaurante şi să ajungem la afaceri de 100 mil. euro. Trebuie să fim în Braşov şi Cluj

Dragoş Petrescu, fondatorul City Grill: În Bucureşti, venitul mediu e de 1.500-2.000 de euro pe lună, aşa că oamenii navighează altfel prin perioadele dificile. În 2024­-, ei nu mai renunţă la a mai ieşi la restaurant.

Dragoş Petrescu, fondatorul City Grill: În Bucureşti, venitul mediu e de 1.500-2.000 de euro pe lună, aşa că oamenii navighează altfel prin perioadele dificile. În 2024­-, ei nu mai renunţă la a mai ieşi la restaurant.

Autor: Cristina Roşca

29.05.2024, 11:00 1519

♦ Grupul de restaurante City Grill a fost fondat în 2004 şi numără astăzi 24 de localuri sub mai multe branduri ♦ Unele sunt în proprietate, altele sunt în administrare ♦ În total, restaurantele din grup au 16.000 de clienţi pe zi ♦ În ultimii ani, compania a intrat şi pe segmentul de hotelărie.

Grupul City Grill, care a apărut pe piaţă acum două decenii, când a fost deschis restaurantul City Grill din zona Primăverii, funcţional şi astăzi, şi-a bugetat afaceri de 62 de milioane de euro pentru acest an, pentru ca în 2027 să ajungă la 100 de milioane de euro încasări. Este vorba de businessul obţinut din restaurante (principalul segment de activitate) şi din hoteluri (o piaţă pe care grupul a intrat de mai puţină vreme).

„În următorii 3-5 ani vrem să mai des­chi­dem încă 12 restaurante şi astfel vom pu­tea ajunge la afaceri de 100 de milioane de euro. Dincolo de Bucureşti, primele oraşe în care vom merge vor fi Braşov şi Cluj-Na­poca, iar asta în 2024-2025. Braşovul va exploda în următoarea perioadă, acum are şi aeroport. Trebuie să fim aici“, spune Dragoş Petrescu, fondatorul City Grill.

Astăzi, City Grill operează 24 de restaurante, toate în Bucureşti. Unele sunt în proprietate, altele sunt în administrare, cum e cazul Caru’ cu Bere, spre exemplu. De altfel, grupul are în portofoliu mai multe mărci istorice, precum Pescăruş, Hanu’ lui Manuc sau Caru’ cu Bere.

„Avem 24 de localuri, dintre care opt în proprietate. De-a lungul celor 20 de ani de istorie, am deschis 45 de restaurante şi am în­chis 21, ceea ce în­seam­nă o rată de suc­ces de 54%“, adaugă Daniel Mischie, CEO-ul gru­pu­lui care primeşte zil­nic 16.000 de clienţi şi care are apro­ximativ 1.200 de salariaţi. Dintre a­ceştia, 200 sunt activi în com­panie de cel puţin un deceniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro