Companii

Dragoş Petrescu, proprietarul City Grill: Piaţa restaurantelor va continua să crească cu 14%, vrem să atingem în 2019 pragul de 40 mil. euro afaceri

Dragoş Petrescu, acţionar al City Grill

Piaţa restaurantelor creşte cu 14%, avans pe care îl estimăm şi pentru anul viitor. Mai este loc de creştere în Bucureşti.

Dragoş Petrescu, acţionar al City Grill Piaţa restaurantelor creşte cu 14%, avans pe care îl estimăm şi pentru anul viitor. Mai este loc de creştere în Bucureşti.

Autor: Mirabela Tiron

30.11.2018, 00:05 286

Antreprenorul are în dezvoltare şi un nou business pe segmentul de livrări de mâncare la domiciliu, o nişă pentru care cererea este în creştere pe piaţa locală.

Grupul City Grill, unul dintre cei mai puternici jucători din industria restaurantelor, controlat antreprenorul Dragoş Petrescu, va finaliza anul cu afaceri de 36 mil. euro, iar pentru anul viitor a fost bugetată o creştere tot cu două cifre, potrivit oficia­lului companiei.

„Am făcut bugetul, îl vom definitiva săptă­mâna viitoare. Vrem să ajun­gem la afaceri de 40 de mi­lioa­ne de euro anul viitor. Avem în plan să continuăm ex­tinderea prin noi deschideri de restaurante“, a spus Dragoş Petrescu. Luna aceas­ta se va deschide un restaurant  Trat­toria Buongiorno, pe strada Covaci din centrul vechi, unde era Amsterdam Café (apoi a venit restau­ran­tul BelMondo - n.red.). Inves­ti­ţia se ridică la 300.000-400.000 de euro.

În total, grupul adminis­trea­ză 19 restaurante şi cafe­nele deschise sub brandurile Caru’ cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruş, Hanul Bera­rilor, Trattoria Buongior­no, City Grill şi City Café. Supra­faţa totală a restau­ran­telor şi cafenelelor operate este de 12.500 de metri pătraţi, iar capacitatea lor este de peste 3.372 de persoane în inte­rior (53%) şi 2.952 de per­soane pe terase (47%), po­trivit ulti­melor date. Lanţul numără şapte res­tau­rante Trattoria Buon­giorno, patru City Grill, două cafenele City Cafe, dar şi unităţi aflate în ad­ministrare (două berării Hanu’ Berarilor şi res­tau­ran­tele Caru’ cu Bere şi Hanul lui Manuc).

„Piaţa restaurantelor creşte cu 14%, avans pe care îl estimăm şi pentru anul viitor. Mai este loc de creştere în Bucureşti.“

În prima jumă­tate a acestui an, grupul a investit în reamenajarea interiorului restau­ran­tului Pescăruş, un proiect în valoare de 300.000 euro, şi a început construcţia unui spaţiu adiţional restaurantului Hanu’ Berarilor - Casa Soare. Proiectul are un buget de 1,5 milioane de euro şi presupune construcţia unei săli de evenimente pentru 180 de persoane, precum şi a unui spaţiu operaţional pentru bucătărie.

Antreprenorul are în dezvoltare şi un nou business pe segmentul de livrări de mâncare la domiciliu, o nişă pentru care cererea este în creştere pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO