Companii

Dramatic. Fabricile de mobilă au pierdut peste 4.000 de angajaţi în ultimii doi ani. „Tinerii se angajează, învaţă şi apoi pleacă la fabricile din străinătate.“

Dramatic. Fabricile de mobilă au pierdut peste 4.000 de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.09.2019, 10:35 2452

Industria mobilei, una dintre puţinele sectoare pe excedent comercial ale României, a ajuns în primele cinci luni ale acestui an la circa 57.000 de angajaţi, cu 4.000 mai puţini decât în aceeaşi perioadă a anului 2017, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

Astfel, companiile care exportă produse de peste 2,3 mi­liarde de euro anual rămân fără forţă de muncă, ceea ce pune presiune tot mai mare pe fabricile locale care trăiesc practic din comenzile de la export.

„Tinerii se angajează, învaţă şi apoi pleacă la fabricile din străinătate. Sunt multe firme care au comenzi şi nu le pot onora. Altele nu au comenzi, dar dacă primesc este dificil să găsească oameni să le poată onora“, a spus Aurica Sereny, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

Producţia de mobilă a făcut un uşor pas în spate pe fondul lipsei forţei de muncă, al creşterii salariilor, dar şi al lipsei materiei prime şi al instabilităţii de pe plan local şi de pe principalele pieţe de export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO