Companii

DTEK Renewables International, investitor privat în energie din Ucraina, a achiziţionat o centrală fotovoltaică situată în satul Glodeni, judeţul Mureş, proiect greenfield realizat de compania românească Finas Invest Cluj Napoca

DTEK Renewables International, investitor privat în...

Autor: Roxana Rosu

22.05.2023, 12:04 518

DTEK Renewables International, principalul investitor privat de energie din Ucraina, a achiziţionat, eşalonat, o centrală fotovoltaică cu o capacitate instalată de 49,38 MW, situată în satul Glodeni, judeţul Mureş, un proiect greenfield realizat de compania românească Finas Invest Cluj Napoca.

Finas Group şi DTEK  Renewables International au creat un joint venture anul trecut, pentru a dezvolta mai multe proiecte de energie din surse regenerabile în valoare de 150 de milioane de euro.

În luna iunie 2022, Finas Group şi DTEK Renewables International au demarat proiectul de 60 de milioane de euro de la Glodeni.

Firma de avocatură Wolf Theiss a acţionat în calitate de consultant juridic pentru DTEK Renewables International în tranzacţia.

"Apetitul investitorilor pentru afaceri în domeniul energiei, investiţii în eficienţă energetică şi producţia de energie regenerabilă este ridicat şi a crescut foarte mult în ultimii ani în România. Avocaţii noştri continuă să încheie cu succes contracte de energie regenerabilă, având în vedere experienţa lor vastă în asistarea şi finalizarea tranzacţiilor din sectorul energetic atât de partea vânzătorului cât şi de partea cumpărătorului. Wolf Theiss are o lungă istorie de colaborare cu DTEK Renewables International, iar implicarea noastră în această tranzacţie subliniază sprijinul nostru în implementarea proiectelor de energie regenerabilă şi în crearea unui cadru legal şi a unei practici solide în România pentru astfel de investiţii,", a declarat Adina Aurel, Counsel Wolf Theiss Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO