Companii

Ductil Steel, scos din nou la vânzare, la aproape jumătate de preţ

Ductil Steel, scos din nou la vânzare, la aproape...

Autor: Carol Dan

29.10.2015, 11:48 1576

Producătorul de oţel lichid Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin, aflat în reorganizare judiciară, va fi scos din nou la vânzare. Preţul cerut de RVA Insolvency Specialists, administratorul judiciar al companiei, este de 25,1 mil. euro, fără TVA, redus la aproape jumătate faţă de 41,8 mil. euro, cât cerea în iulie. Noua tentativă de vânzare în bloc a ansamblului funcţional de elaborare a oţelului din Oţelu Roşu 9 noiembrie. Compania are o capacitate anuală de producţie de 850.000 tone de oţel lichid, dar producţia companiei este oprită din 2013.

Oţelu Roşu a intrat în 2002 în portofoliul Mechel, grup deţinut de omul de afaceri rus Igor Ziuzin, care a mai avut în România companiile Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău şi Laminorul Brăila. Aceste companii aveau 7.000 de angajaţi. Grupul rus Mechel a decis în 2013 să vândă tot ce avea în România, pentru 230 lei. Noul proprietar, Invest Nikarom, controlat tot de acţionari ruşi, a deschis procedura insolvenţei pentru toate companiile cumpărate.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO