Companii

Dumitru Pantazi, fermier din Iaşi: Vrem să facem o staţie de biogaz de 600kW care să ne asigurăm energia necesară şi pentru irigaţii

Dumitru Pantazi, proprietar al Agrocomplex Lunca Paşcani.

Dumitru Pantazi, proprietar al Agrocomplex Lunca Paşcani.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.03.2023, 17:00 169

Din 2010, Agrocomplex Lunca Paşcani, ferma condusă de Dumitru Pantazi, şi-a majorat de trei ori cifra de afaceri faţă de 2010, evoluţie susţinută şi de sistemul de irigaţii.

Dumitru Pantazi, proprietar al Agrocomplex Lunca Paşcani, care lucrează circa 3.300 de hectare de teren, dar are şi circa 1.500 de bovine şi 1.000 de ovine, spune că intenţionează să investească într-o staţie de biogaz de 600 de kilowaţi, care să susţină activitatea firmei.

„Nu vrem să avem pro­bleme cu mediul, dar vrem să ne asigu­răm şi energia nece­sară pentru iri­gaţii, autocon­sum şi poate şi pentru a avea ceva excedent pentru a renta­biliza acest sector zootehnic care este în impas în acest mo­ment. Impasul este tot dato­rită mediului politic“, a spus antreprenorul în cadrul confe­rinţei ZF/BT România Iriga­bilă de la Iaşi. El nu a dat de­ta­lii des­pre valoarea investiţiei, dar în general o astfel de staţie „costă“ câteva milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO