Companii

Dunca Expediţii: Am început să alimentăm mai mult în Ungaria, este mult mai ieftin. În România cred că avem cel mai mare preţ din Europa de Sud-Est. Afacerile sunt în scădere în T1/2022, am renunţat la comenzile neperformante, sunt clienţi care nu îşi mai permit noile preţuri la transport

Transportatorul Dunca Expediţii este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală şi are contracte cu clienţi din domeniul auto şi al produselor de larg consum.

Transportatorul Dunca Expediţii este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală şi are contracte cu clienţi din domeniul auto şi al produselor de larg consum.

Autor: Mirabela Tiron

02.05.2022, 10:30 162

Doru Husarciuc, director general la Dunca Expediţii, una dintre cele mai mari companii de transport marfă de pe piaţa locală, la care deţine pachet majoritar din acţiuni familia Dunca, spune că din cauza majorării pre­ţului la com­bustibil pe piaţa locală camioanele au alimentat mai mult la pompele din Ungaria.

„Cred că România are cel mai mare preţ din Europa de Sud-Est, poate chiar printre cele mai mari din Europa. Din cauza majorării preţului la combustibil am alimentat mai mult în Ungaria. În loc de 100.000 de euro pe lună alimentăm de 120.000 de euro pe lună în Ungaria. Aproape 20-30% din volumul combusti­bilului îl alimentăm acum în Ungaria“, a declarat pentru ZF Doru Husarciuc, director general la Dunca Expediţii. El spune că preţul la pompă  este de 1,31 euro (echivalentul a 6,48 lei) la litru de motorină în Ungaria faţă de circa 8,5 lei pe litru pe piaţa locală. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO