Companii

După 20 de ani: grupul AFI Europe, proprietarul mallului AFI Cotroceni, mai face un pas spre preluarea Casei Radio din Bucureşti, un proiect de 1 miliard de euro

REAL ESTATE

Proiectul de la Casa Radio ar putea deveni unul mai mare decât cel realizat la AFI Palace Cotroceni. Galerie foto

Proiectul de la Casa Radio ar putea deveni unul mai mare decât cel realizat la AFI Palace Cotroceni. Galerie foto

Autor: Bogdan Alecu

12.07.2019, 19:42 1753

♦ Proiectul Casa Radio a fost anunţat oficial la mijlocul anilor 2000, când s-au derulat operaţiuni de demolare a structurii existente, însă apoi proiectul a fost abandonat ♦ Terenul pe care se află Casa Radio are o suprafaţă de 10 hectare, la o valoare estimată de 100 mil. euro ♦ Proiectul a fost concesionat în 2005 pe o perioadă de 49 de ani, iar această concesiune trebuie prelungită, altfel proiectul ar deveni nerentabil.

AFI Europe, proprietarul mallului AFI Palace Cotro­ceni, a anunţat ieri înche­ie­rea precontractului de vân­zare-cumpărare a pachetului ma­joritar al proiectului Casa Radio cu Plaza Centers NV.

În cazul în care AFI va dezvolta proiectul, valoarea investi­ţi­ei ar putea ajunge la peste un miliard de eu­ro în centre comerciale, birouri şi rezidenţial.

Pentru achiziţia pachetului de 75% din ac­ţiunile proiectului Casa Radio, AFI Europe plăteşte 60 mil. euro. Statul român controlează 25% din proiectul Casa Radio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO