Companii

După Afaceri. Câteva zeci de restaurante cu specific pescăresc au acoperit litoralul şi Delta Dunării, însă loc de dezvoltare mai există încă

TENDINŢE

După Afaceri. Câteva zeci de restaurante cu specific...

Autor: Cristina Roşca

05.10.2020, 18:45 138

„Nicio masă fără peşte“ este, poate, unul dintre cele mai cunoscute sloganuri din perioada comunistă. Politica de stat în domeniul alimentar a acelor vremuri, lipsa alternativelor şi perioada îndelungată de restrişte au transformat peştele într-un aliment indezirabil în primii ani de după ’89. 

Apoi însă timpul a trecut, vacanţele peste graniţă s-au înmulţit, opţiunile de pe rafturile magazinelor au crescut văzând cu ochii, iar papilele s-au cizelat. Astfel, a revenit apetitul pentru peşte proaspăt şi fructe de mare, pentru preparate cu specific şi, de ce nu, pentru feluri de mâncare demult uitate şi readuse la viaţă în ultimii ani de restaurantele de pe litoral şi din Delta Dunării.

Cele poate câteva zeci de astfel de localuri care populează aproape fiecare staţiune de la malul mării stau mărturie pentru acest lucru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO