Companii

După Afaceri. Cum a schimbat pandemia de COVID-19 industria de artă? Interferenţa tehnologiei şi mixul dintre online şi offline sunt principalele noutăţi. De ce a fost nevoie de atât de multe eforturi pentru ca arta - în orice formă a ei - să reziste în aceste vremuri grele? Este ea o nevoie sau o plăcere?

După Afaceri. Cum a schimbat pandemia de COVID-19...

Autor: Cristina Roşca

17.09.2020, 17:45 153

Pandemia de COVID-19 a schimbat arta din temelii, iar viitorul arată diferit pentru această industrie faţă de ce se întâmpla în 2019 spre exemplu. Timp de câteva luni, licitaţiile de artă au fost organizate obligatoriu online, spectacolele de teatru sau operă au fost difuzate în mediul virtual pentru că spectatorii nu au avut voie în sală, iar muzeele şi galeriile de artă au trebuit regândite pentru a fi pretabile măsurilor de distanţare. Evenimentele au fost reconstruite din temelii pentru a nu fi anulate, iar îmbinarea online-ului cu offline-ul şi interferenţa tehnologiei au devenit o necesitate pentru ca arta să reziste în vremea pandemiei. 

„Arta este şi necesitate, şi plăcere, şi răsfăţ la un loc. Comunitatea ştiinţifică din toată lumea lucrează intens la un panaceu pentru... ştim noi ce, dar în atelierele de creaţie artiştii din întreaga lume lucrează la un „panaceu” emoţional. Arta şi frumosul vor continua să existe mereu în viaţa noastră”, spune Ioana Ciocan, director general Art Safari Bucureşti, cel mai mare eveniment dedicat artei din România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO