Companii

Dupa ce a atras investitii de 166 mil. euro de la BERD, BEI si statul roman, Renault amana cel putin 6 luni deschiderea centrului de la Titu

Dupa ce a atras investitii de 166 mil. euro de la BERD, BEI si statul roman, Renault amana cel putin 6 luni deschiderea centrului de la Titu

Pancartele arata ca centrul de la Titu ar trebui sa fie gata pe 30.10.2009, dar campul e gol

19.06.2009, 00:00 21
Grupul auto francez Renault a oprit lucrarile la centrul de tehnologie RTR din Titu, judetul Dambovita, la 54 km de Bucuresti, din lipsa de fonduri financiare, urmand ca primele activitati de testare de automobile sa fie demarate de abia in al doilea semestru al anului viitor.
Astfel, daca potrivit proiectului lucrarile urma sa fie finalizate in octombrie 2009, iar inaugurarea RTR era programata pentru primavara anului 2010, centrul va fi deschis de abia spre finalul verii viitoare.
"Perioada actuala destul de dificila a generat un usor decalaj al proiectului, santierul fiind oprit pentru cateva luni pentru a asigura surse externe de finantare. In prezent, constructia centrului este confirmata, cu finantare din partea BERD si BEI, inceperea activitatii centrului fiind prevazuta in al doilea semestru al anului 2010", a spus Anca Oreviceanu, director de comunicare al Renault Tehnologie Roumanie.
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a preluat in urma cu aproximativ doua luni o participatie de aproape 50% din RTR in urma participarii la majorarea de capital a companiei cu 44 de milioane de euro. Prima faza de dezvoltare presupune investitii de 166 mil. euro, dintr-un proiect total de 450 mil. euro.
 
 

 

 

 

AFACERI DE LA ZERO