Companii

După ce a cucerit Bucureştiul, Mega Image atacă ţara: Avem deja harta făcută, mergem targetat în oraşele mari ale ţării. Am intrat în Iaşi şi în alte oraşe din regiunea Moldovei, acum vom merge şi în Ardeal mai puternic

 După ce a cucerit Bucureştiul, Mega Image atacă...

Autor: Cristina RoÅŸca

19.07.2019, 00:07 3740
Retailerul olandezo-belgian are în România puţin peste 700 de magazine.

Lanţul de supermarketuri şi magazine de proximitate Mega Image a deschis de la începutul anului circa 30 de magazine noi dintr-un total bugetat de 90 de unităţi.

În fiecare din ultimii ani retailerul a deschis 50-60 de magazine, ceea ce înseamnă că în 2019 sunt planificate cu 50% mai multe unităţi noi.

„Intrarea pe pieţe noi (precum Iaşi, Timişoara sau Cluj-Napoca - n.red.) reprezintă unul dintre factorii care stau în spatele deciziei de a accelera expansiunea“, spune Adrian Nicolaescu, vicepreşedinte brand marketing, communication & sustenability în cadrul Mega Image.

Cele 90 de magazine planificate pentru acest an sunt doar deschiderile directe ale companiei. Când vine vorba de achiziţii, oficialii retailerului afirmă că orice oportunitate se va adăuga planurilor directe ale Mega Image.

„Noi avem deja harta făcută, mergem targetat în oraşele mari ale ţării. Am intrat în Iaşi (magazinul se va deschide săptămâna viitoare - n.red.) şi în alte oraşe din regiunea Moldovei, acum vom merge şi în Ardeal mai puternic“, adaugă executivul român.

Expansiunea pe de-o parte şi creşterea consumului privat pe de alta asigură menţinerea trendului ascendent al businessului Mega Image. Oficialii retailerului nu înaintează cifre, dar spun că Ñprimul semestru a fost bun, peste aşteptări“.

Anul trecut compania a obţinut afaceri de 5,7 mld. lei, plus 17%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO