Companii

După pierderile de la Labormed şi Deutek, fondul de investiţii Advent îşi linge rănile

După pierderile de la Labormed şi Deutek, fondul de...

Autor: Ioana David

28.08.2013, 21:52 2020

Fondul de investiţii Advent Internaţional mai are doar două companii în portofoliul local (Regina Maria şi Ce­ramica Iaşi) după ce a vândut cu un discount semnificativ alte două afaceri în ultimul an - jucătorul de pe piaţa vopselelor Deutek şi producătorul de medicamente La­bormed.

Prin cele două exit-uri Advent face un pas înapoi în România. Deşi reprezentanţii locali nu au dorit să comenteze situaţia fondului pe piaţa locală, Joanna James, managing partner şi co-head of Central Europe, spune (citată de unquote.com) că  fondul de investiţii va fi mai puţin activ, mai selectiv şi îşi va reduce numărul de tranzacţii în regiune.

Advent a trecut în mai puţin de opt ani de la o vânzare record – fondul şi-a multiplicat de zece ori banii investiţi în Terapia, companie vândută cu 324 de milioane de dolari – la două exit-uri „sub presiune“ şi la un portofoliu mult restrâns. Apetitul pentru risc şi „istoricul“ vânzării Terapia i-au dus pe americani într-o situaţie dificilă pe piaţa locală, potrivit consultanţilor citaţi de ZF.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO