După un mandat de un deceniu, Cristian Colţeanu pleacă de la GE

23 feb 2018 Autor: Roxana Petrescu

Cristian ColŢeanu, cel care în toamna anului 2007 a preluat funcţia de director general executiv pentru Ro­mânia, Bulgaria şi Republica Mol­do­va al GE, a părăsit la începutul acestui an grupul ame­rican, pu­nând punct unuia dintre cele mai longe­vi­ve man­date de manage­ment de pe plan local.

Plecarea sa de la vârful opera­ţiu­nilor re­gionale ale GE are loc într-unul dintre cele mai de­licate momente pen­tru conglomeratul ame­rican, marcat de pră­buşirea acţiunilor şi a businessului pe energie.

Înainte de a intra în mediul de busi­ness, Col­ţeanu a acumulat o lungă ex­pe­rienţă diplo­matică, fiind în perioada 2003-2007 ambasador al României în Italia, după ce anterior fusese secretar de stat în Ministerul Afacerilor Ex­terne, între 2000 şi 2003.

„Cristian Colţeanu, preşedintele GE România, Bulgaria şi Republica Mol­dova, a anunţat la mijlocul lunii de­cembrie 2017 planu­rile sale de a-şi con­ti­nua cariera în afara or­ga­ni­zaţiei Ge­neral Elec­tric, începând cu da­ta de 1 ianuarie 2018“, spune Peter Stracar, preşe­dinte şi CEO al GE Europe.

Potrivit infor­maţi­ilor din piaţă, funcţia lui Colţeanu a dispărut după ple­carea acestuia, entităţile pe care GE le are în ţările pe care acesta le super­viza urmând să rapor­teze direct către grup.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.02.2018

 
Cuvinte cheie:
Cristian Colţeanu
, GE
, general electric
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide