Companii

Dupa Zara si Mango, si Promod a deschis primele magazine proprii

15.03.2010, 23:06 2159

Brandul francez Promod, prezent in Romania de aproape cinci aniprin intermediul companiei BS Productie, ulterior Solmar Trading,urmeaza sa fie dezvoltat direct de compania mama, care opereazadeja trei din cele sapte magazine la nivel local.

"In momentul in care am preluat franciza pentru Promod, amdiscutat si de o posibila intrare directa a francezilor de laPromod. A fost parte din contract, si chiar daca detinem incontinuare dreptul de franciza, in ultimul timp nu i-am maiabordat, mai ales dupa ce au intrat direct", a declarat pentru ZFIrina Ivan, divizion manager al Solmar Trading. Astfel, pe bonurilefiscale din magazinele Promod din Liberty Center, AFI PalaceCotroceni si Sun Plaza, Solmar nu mai figureaza ca nume alcompaniei de la care sunt cumparate produsele. In locul sau apareinsa Socatex, companie inregistrata de Promod pentru a administraafacerea directa.

Solmar Trading continua sa opereze patru magazine, in Constantasi Bucuresti (Bucuresti Mall, Plaza Romania, Baneasa ShoppingCity). "Continuam sa ne concentram pe celelalte branduri - Desigualsi Karen Millen, cu care tocmai am intrat in Sun Plaza, sau Mangocu care mergem la Cluj", spune Ivan.

Anul trecut, si spaniolii de la Mango au decis sa opereze directmagazinul din AFI Palace Cotroceni, chiar daca la nivel local aveaudoua companii care dezvoltau brandul cu acelasi nume, SolmarTrading si Peeraj Brands International.

Operarea propriilor magazine nu va afecta afacerile Solmar,intrucat compania continua sa detina franciza pentru ambelebranduri, atat Promod, cat si Mango. Compania, care mai detinebranduri ca Jennyfer, + IT Accessories, Marina Rinaldi, Max Mara,Parfois, a ajuns in 2008 sa ruleze afaceri de 23,4, milioane deeuro, cu circa 40% mai mult decat cu un an in urma, cand a ajuns lao cifra de afaceri de 16,9 milioane de euro.

La nivel international, Promod detine 800 de magazine sioutleturi in 46 de tari, unitati in care lucreaza aproximativ 5.000de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO