Companii

Duster a devenit cel mai bine vândut automobil din Grupul Renault

Renault a vândut 190.000 de Duster în primul semestru

Renault a vândut 190.000 de Duster în primul semestru

Autor: Bogdan Alecu

24.07.2013, 21:04 2340

SUV-ul Duster, comercializat la nivel mondial sub brandurile Dacia şi Renault, a devenit în primul semestru al acestui an cel mai bine vândut automobil al grupului francez, cu aproape 190.000 de maşini vândute, în creştere cu 40% comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit unui raport al Renault.

Este pentru prima dată când un automobil ce are la bază platforma Logan preia conducerea topului celor mai bine vândute modele din Grupul Renault, depăşind modele consacrate precum Clio sau Megane. 

„Duster este o adevă­rată piatră de hotar în ceea ce priveşte dezvoltarea comercială a Renault. Este modelul cu cele mai mari vânzări la nivel mondial din cadrul grupului“, a spus Jérôme Stoll, vicepreşedintele grupului Renault, responsabil de vânzări şi marketing. În plus, francezii vor lansa peste două luni la Salonul Auto de la Frankfurt o versiune restilizată a Duster.

În prezent aproape una din două maşini vândute de Grupul Renault la nivel mondial are o platformă comună cu modelul Logan produs la Mioveni. 

„Gama M0 (care are la bază platforma Logan - n.red.) a reprezentat 40% din vânzările Grupului Renault în primul semestru al acestui an. 30% din vânzările mărcii Renault sunt reprezentate de modele din gama M0 în acelaşi interval, iar marca Dacia reprezintă 16% din totalul vânzărilor grupului. Aceste cifre arată faptul că gama M0 contribuie la creşterea grupului la nivel internaţional cu toate cele şapte modele ale sale“, a declarat Jérôme Stoll.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO