Companii

Duster, peste 50% din producţia Dacia

Autor: Bogdan Alecu

21.03.2011, 23:42 66

Producţia uzinei Automobile Dacia de la Mioveni a crescut cu2,5% în primele două luni ale acestui an, potrivit statisticilorAsociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA),la un volum de aproape 53.000 de unităţi.

Cifra de afaceri a companiei în primele două luni se ridică lapeste 600 mil. euro, potrivit calculelor ZF, în creştere cu maibine de 50% faţă de perioada similară a anului trecut. Creştereaîncasărilor vine în contextul în care anul acesta mai mult dejumătate din producţia uzinei reprezintă SUV-ul Duster, care are unpreţ mediu de 15.000 de euro, dublu faţă de celelalte modele dingama Dacia.

În condiţiile în care Dacia va menţine nivelul actual alproducţiei, până la finele anului uzina va produce aproape 350.000de maşini, din care jumătate vor reprezenta SUV-urile Duster.Astfel, cifra de afaceri a Automobile Dacia ar putea urca la peste4 miliarde de euro, dublu faţă de 2009, potrivit calculelor ZF.Numărul de autoturisme Dacia produse la Mioveni a crescut cuaproape 4% în primele două luni, în timp ce utilitarele Logan Vanşi Logan Pick-up au înregistrat o scădere a producţiei de aproape15%, la aproape 2.500 de unităţi, în timp ce exporturile acestoras-au diminuat cu 24%.

Scăderea producţiei şi exporturilor de utilitare Dacia vine încontextul în care Vincent Carre, directorul de marketing pe gamaentry level în cadrul Grupului Renault, anunţa că Logan Van va fiscos din producţie anul viitor, iar soarta lui Logan Pick-up nueste însă stabilită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO