Companii

E oficial: Podul peste Dunăre dintre Calafat şi Vidin va fi deschis până la finalul anului - GALERIE FOTO

E oficial: Podul peste Dunăre dintre Calafat şi Vidin va fi deschis până la finalul anului - GALERIE FOTO

Podul peste Dunăre dintre Calafat şi Vidin // Sursa foto: www.danubebridge2.com

Autor: Andreea Mioara Neferu

01.07.2012, 13:03 1643

Cel de-al doilea pod peste Dunăre dintre România şi Bulgaria, care va lega Calafat de Vidin, va fi gata până la finalul acestui an, a declarat ministrul bulgar al transporturilor, Ivaylo Moskovski, scrie novinite.com.

Ministrul bulgar a efectuat ieri o vizită pe şantierul acestui proiect, alături de premierul bulgar Boyko Borisov şi de comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn.

"82% din pod este finalizat în acest moment, 90% din fonduri au fost utilizate, 92% din infrastructura adiacentă a fost de asemenea finalizată", a explicat ministrul bulgar al transporturilor.

"Doar condiţii meteorologice nefavorabile ar mai putea întârzia inaugurarea podului mai târziu de 2012", a mai spus Moskovski.

Podul peste Dunăre între Calafat şi Vidin va avea un trafic estimat de 100.000 de vehicule în primul an de la punerea în funcţiune, urmând ulterior ca traficul să crească .

La construcţia acestui pod au participat atât România, cât şi Bulgaria. Dacă România are de construit, pentru infrastructura de acces pe pod, 5 kilometri de cale ferată, plus o staţie terminală pentru controlul comun al traficului şi taxare, bulgarii au de realizat podul feroviar şi rutier cu patru benzi, cu o lungime de circa 2 ki­lometri, un terminal feroviar nou pentru mărfuri, 7 kilometri de cale ferată nouă şi patru noduri rutiere noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO