Companii

E.ON Energie România: Avem parteneriate cu 200 de companii care vor face saltul de la consumator la producător de energie. Lucrăm cu firme din domeniul auto, petrochimie sau mari retaileri

E.ON Energie România: Avem parteneriate cu 200 de...

Autor: Roxana Petrescu

10.08.2021, 10:45 325

♦ Nemţii de la E.ON Energie România spun că în acest moment au semnate parteneriate cu 200 de companii interesate să devină producători de energie prin soluţii de panouri solare ♦ Saltul făcut de consumatori, indiferent de talie, spre zona de producţie de energie, devenind astfel prosumatori, este una dintre cele mai importante tendinţe ale tranziţiei energetice, accelarată în acest moment şi de preţul record al energiei.

„La acest moment E.ON Energie România are în desfăşurare proiecte pentru realizarea de centrale fotovoltaice pentru mai mult de 200 de companii partenere. Puterea instalată însumată a centralelor va fi de peste 100 MW“, spun reprezentanţii E.ON Energie România. Potrivit acestora, partenerii sunt companii care activează în sectoare economice foarte variate precum auto, chimie şi petrochimie, industrie alimentară, centre de logistică, centre comerciale şi clădiri de birouri, mari retaileri, producători industriali din industrii diverse etc. Spre comparaţie, în acest moment la nivel naţional sunt circa 1.400 MW instalaţi în total în zona de proiecte solare.

E.ON Energie România, membră a grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice, având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. La nivel de grup, E.ON, care gestionează prin intermediul Delgaz Grid reţelele de disitribuţie de gaze şi energie electrică din zona Moldovei, este un business cu venituri locale de circa 1,2 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO