Companii

E.ON: Numărul companiilor capabile să facă proiecte energetice este în declin. Exodul oamenilor e foarte vizibil. Forţa de muncă e o provocare pentru investiţii. Corul investitorilor din energie care au bani de pariat pe piaţa locală, dar nu găsesc oameni este tot mai puternic

E.ON: Numărul companiilor capabile să facă proiecte...

Autor: Roxana Petrescu

14.10.2021, 19:00 1193

Cei 30 de ani de lipsă de investiţii, dar şi restructurările masive din sector, urmate de valuri de concedieri, pun România în faţa unei noi crize în domeniul energiei De această dată, fonduri sunt, dar nu mai sunt oamenii care să livreze proiectele.

„Mobilizarea resursei umane specializate este cu siguranţă o pro­vocare pentru urmă­torul ciclu investiţional. Capacitatea de execuţie şi numărul companiilor capabile să dezvolte proiecte majore se află în declin de câţiva ani. Totodată, a avut loc un adevărat exod înspre alte ţări al personalului tehnic specializat“, spun reprezetanţii Delgaz Grid, parte a grupului E.ON România, responsabilă pentru gestionarea infrastructurii de distribuţie a gazelor şi energiei în partea de nord a ţării.

Dezvoltarea infrastructurii energetice pentru a acomoda proiectele care se înscriu în logica tranziţiei energetice este un pas esenţial în această reformă a sectorului, dar fără oameni, chiar şi cu banii disponibili, lucrurile înaintează greu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO