Companii

E.ON România a angajat aproape 270 de oameni în 2021. Volker Raffel, CEO: Economiile la energie se pot realiza mai rapid decât investiţiile

Volker Raffel, CEO-ul E.ON România:  Sprijinul trebuie acordat direct de stat către consumatori pentru că altfel efortul financiar ne va duce pe noi la diminuarea investiţiilor. Mai departe, să îi susţii pe toţi este foarte costisitor. Trebuie sprijiniţi cei care au nevoie, consumatorii vulnerabili, şi o parte din economie.

Volker Raffel, CEO-ul E.ON România: Sprijinul trebuie acordat direct de stat către consumatori pentru că altfel efortul financiar ne va duce pe noi la diminuarea investiţiilor. Mai departe, să îi susţii pe toţi este foarte costisitor. Trebuie sprijiniţi cei care au nevoie, consumatorii vulnerabili, şi o parte din economie.

Autor: Roxana Petrescu

17.03.2022, 18:15 151

Susţinerea soluţiilor de eficienţă energetică pot avea un impact pe termen scurt în combaterea deficitului de energie cu care se confruntă România până la punerea în funcţiune a unor noi unităţi de producţie. Dar nicio investiţie nu se poate realiza în absenţa transparenţei, spune Volker Raffel, CEO al E.ON România, grup cu un business de circa 1,4 mld. euro axat pe distribuţia şi furnizarea de energie şi gaze naturale.

Până la închiderea ediţiei, de la nivel oficial încă nu a fost comunicat modul în care va funcţiona piaţa de energie de la 1 aprilie, dată la care expiră actuala schemă de com­pen­sare şi plafonare menită să-i pro­tejeze pe consu­matori în faţa creşterii facturilor.

„Sunt soluţii pentru relansarea in­ves­tiţiilor în domeniul energetic, dar deci­ziile trebuie luate rapid şi de preferat nu pe 31 martie pentru a fi implementate la 1 aprilie“, spunea Volker Raffel, CEO-ul E.ON România, în cadrul ZF Power Summit (22-24 februarie).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO