Companii

E-P Rail, compania de transport feroviar de mărfuri, cu afaceri de 492 mil. lei, are în plan achiziţia de locomotive şi vagoane. Pentru acest an, la fel ca în ultimii doi ani, compania are un buget de investiţii de 50 mil. lei

E-P Rail, compania de transport feroviar de mărfuri, cu...

Autor: Mirabela Tiron

08.06.2023, 17:00 329

E-P Rail, compania de transport fero­viar de mărfuri controlată de Radu Gheor­ghiu, a finalizat anul trecut cu o cifră de afa­ceri de 492 de milioane de lei, în uşoară creştere faţă de anul anterior, când raporta 484 milioane de lei, potrivit oficialilor com­paniei. Cu 30 de angajaţi, transportatorul a reuşit să îşi crească profitul net la 20 de mili­oa­ne de lei anul trecut, faţă de 2,9 milioane de lei anul anterior. Pentru acest an oficialii companiei au bugetat o cifră de afaceri în uşoa­ră scădere, la 470 de milioane de lei. În acest an, compania are în plan investiţii de 50 de milioane de lei, iar cele mai importante proiecte vizează achiziţia de material rulant, vagoane şi locomotive.

„Vom achiziţiona locomotive electrice, diesel şi vagoane. În Q1 am transportat pro­du­se petroliere, cărbune, lemn şi produse de­ri­vate din lemn, minereu. Cererea de trans­porturi pentru Q1 a fost uşor mai scăzută decât în Q1/2022“, potrivit oficialilor compa­niei. Cele mai mari provocări cu care com­pania se confruntă în acest an sunt lipsa personalului de execuţie, scăderea preţului la energie versus realitate şi cerinţele clienţilor şi creşterea salariilor, potrivit oficialilor.

Compania fondată în 2013 este contro­lată de Radu Gabriel Gheorghiu. În 2018, Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea companiei Central Railways (cu activităţi de transport marfă pe căile ferate) din Slovacia de către Unicom Tranzit, Radu Gabriel Gheorghiu şi Smart Rail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO