Companii

Echipamentele Compaq, in functie de nevoi

19.07.2001, 00:00 20



Compania Compaq Computer, unul dintre cei mai mari producatori de computere din lume, a anuntat ieri o noua initiativa strategica, denumita Computing on Demand (tehnica de calcul la cerere).

Potrivit unui comunicat Compaq, noua strategie va schimba radical modul in care corporatia furnizeaza tehnologie si servicii clientilor sai din toata lumea.

Computing on Demand cuprinde un set de solutii noi, care vor pune la dispozitia clientilor o gama larga de resurse de calcul atunci si acolo unde este nevoie de ele, la un nivel accesibil de pret si performanta si transformand furnizarea de IT intr-un serviciu utilitar (asemanator celui de

aprovizionare cu electricitate, gaze sau apa).

"Clientii vor ca tehnologia informationala sa le fie oferita prin modalitati noi si mai flexibile, a declarat Peter Blackmore, vicepresedinte executiv al Compaq Computer. Ei vor sa-si foloseasca infrastructura IT pentru a deveni mai productivi si profitabili in conditiile unei cresteri a eficientei costului si a reducerii riscului".

Potrivit lui Blackmore, aceste concepte sunt esenta noii strategii, care va oferi clientilor posibilitatea sa-si modifice capacitatea IT atunci cand au nevoie.

De asemenea, Blackmore a anuntat ca printre primii clienti ai noilor servicii se numara firma Acxiom, Richardson (Texas) Independent School District si Blue Cross Blue Shield din Michigan.

Solutiile Computing on Demand vor fi disponibile pentru toate categoriile de produse, de la servere de baza pana la sisteme complete de calculatoare.

De asemenea, vor fi incluse familiile de servere Compaq ProLiant, AlphaServer si NonStop Himalaya, compania planuind ca pana la sfarsitul trimestrului al treilea al anului in curs strategia sa fie extinsa pentru toata oferta de produse si servicii.

Tot ieri, Compaq Europe Middle East Africa (EMEA) a anuntat solutia de stocare Enterprise Modular Array (EMA) 16000, destinata centrelor informatice de date. "Cerintele de resurse si exigentele de performanta din aceste centre cresc vertiginos ... dar invers proportional cu spatiul fizic pe care sunt dispuse sa il aloce acestor echipamente.

EMA 16000 are o capacitate de stocare a datelor echivalenta cu 168 discuri, totalizand 12,2 terabytes. In perioadele de incarcare maxima, EMA 16000 necesita un spatiu operational de pana la 1 metru patrat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO