Companii

Eco-Rom, amendată de AFM cu 12 mil. euro

Eco-Rom, amendată de AFM cu 12 mil. euro

Autor: Carol Dan

14.10.2015, 13:00 6576

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), instituţie publică aflată în coordonarea Ministerului Mediului, a sancţionat cu decizie de impunere sociaţia Eco-Rom Ambalaje, care reciclează deşeurile de ambalaje în locul producătorilor şi importatorilor care pun pe piaţă produse ambalate, cu circa 12 mil. euro, potrivit unor surse din piaţă. Motivul pentru care Eco-Rom a primit această decizie de impunere este că nu a atins ţintele de colectare a deşeurilor. Ca membru al UE, România trebuie ca până în 2020 să ajungă la un grad de reciclare a deşeurilor de 50%, faţă de 5% în prezent.

„AFM a efectuat inspecţii fiscale la operatorii economici care preiau responsabilitatea pentru îndeplinierea obiectivelor de valorificare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje, printre care se numără şi Eco-Rom Ambalaj SA”, este răspunsul solicitate de Ziarul Financiar celor de la AFM. Biroul de presă al AFM a comunicat că rezultatele inspecţiilor fiscale intră sub incidenţa prevederilor din Codul de procedură fiscală, astfel încât sunt secrete.

Eco-Rom Ambalaje a contestat concluziile controlului, precum şi decizia de impunere aferentă, şi aşteaptă soluţionarea  cauzei. Organizaţia afirmă că AFM a confirmat că documentaţia pusă la dispoziţie asigură „trasabilitatea deşeurilor până la valorificatorii şi reciclatorii autorizaţi”, dar a identificat „anumite aspecte ce impun clarificarea responsabilităţilor unor actori implicaţi pe lanţul de gestiune a deşeurilor, alţii decât Eco-Rom Ambalaje”.

„Pe baza acestor aspecte, AFM a stabilit în sarcina organizaţiei, şi nu a clienţilor, anumite obligaţii fiscale la Fondul pentru Mediu”, potrivit Eco-Rom Ambalaje.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO