Companii

Ecolor creste cu 30% pe baza vanzarilor catre IKEA

29.04.2008, 22:30 26

Compania clujeana Ecolor, producator de mobilier, exclusiv pentru concernul suedez Ikea, a realizat pe primele trei luni ale anului o cifra de afaceri de peste 4,3 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Principalii factori care au contribuit la evolutia cifrei de afaceri au fost pe de o parte cresterea productivitatii, iar pe de alta parte dezvoltarea pe departamentul de resurse umane", a declarat pentru ZF Transilvania Marcel Puscasu, director general al Ecolor. Potrivit acestuia, numarul de angajati a crescut de la 150 de persoane pana la 180 de persoane in prezent.
Reprezentantii Ecolor estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 22 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 39% fata de anul trecut. Firma a incheiat 2007 cu o cifra de afaceri de 15,85 milioane de euro, valoare reprezentand aproape o dublare fata de 2006, cand acest indicator s-a cifrat la 8 milioane de euro.
Fabrica Ecolor din Jucu a inceput sa functioneze la capacitatea proiectata pentru facilitate anul trecut, astfel ca, potrivit conducerii companiei, o comparatie a indicatorilor financiari de anul trecut cu cei din 2006 nu este concludenta.
Proiectele companiei pentru acest an prevad investitii de aproximativ 2 milioane de euro in dezvoltarea tehnologica a fabricii din localitatea Jucu, dupa ce anul trecut firma a finalizat extinderea facilitatilor de productie cu inca 10.000 metri patrati.
Potrivit conducerii companiei, toata aceasta suma este destinata achizitiei de utilaje pentru noua hala de productie, a carei constructie a fost finalizata la sfarsitul anului trecut. Dupa realizarea acestor investitii fabrica va avea o capacitate de 20.000 de metri patrati. Compania produce pentru Ikea trei modele de mobilier, iar investitiile in dezvoltare au generat o crestere a volumului de productie, modelele ramanand neschimbate. Compania clujeana a derulat anul trecut investitii de aproximativ 3 milioane de euro pentru extinderea fabricii si achizitia de noi utilaje.
Actionarul majoritar al companiei Ecolor este firma Gyllensvaans Mobler din Suedia, producator de mobilier din 1946 si furnizor Ikea din 1952. Proiectul din Romania a fost demarat in 2003, productia de mobilier incepand in 2005. La sfarsitul anului trecut, compania suedeza detinea in Romania capacitati de productie pe o suprafata de peste 20.000 de metri patrati, dublu fata de 2006.
Grupul suedez Ikea activeaza de mai multi ani la nivel de reprezentanta si achizitioneaza mobila de peste 200 mil. euro. In Romania, reprezentanta lucreaza cu aproximativ 40 de furnizori si achizitioneaza in principal mobila din lemn masiv.
IKEA a deschis primului magazin din Romania anul trecut in Capitala. Investitia in acest magazin s-a cifrat la aproximativ 25 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO