Companii

EcoNews ZF 11 mai 2022

EcoNews ZF 11 mai 2022

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.05.2022, 00:01 127

► Grupul irlandez CRH, care deţine producătorul de ciment Romcim, şi-a propus să reducă cu 33% emisiile de dioxid de carbon din fabricile sale de ciment şi cu 25% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030 şi să devină neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

► Retailerul francez Auchan a amenajat la centrul logistic din Călan, judeţul Hunedoara, o suprafaţă de 21.000 mp de spaţii verzi. Depozitul face parte din clasa A ca eficienţă energetică, iar instalaţiile frigorifice prevăd un consum redus de energie, cu 25% mai mic faţă de variantele tehnice obişnuite.

► Signify, companie specializată în furnizarea de echipamente şi soluţii de iluminat, a publicat primul său raport de politici climatice, unde precizează că a atins în septembrie 2020 neutralitatea din punctul de vedere al emisiilor de carbon, utilizând energie electrică din surse regenerabile.

► Producătorul de automobile Renault a devenit partener al turneului de tenis Roland-Garros. În acest context, Renault a pus la dispoziţia evenimentului sportiv un parc auto de 100 de Megane E-Tech Electric, ca parte a parcului total care va număra 160 de vehicule.

► Schneider Electric, furnizor de echipamente în domeniul distribuţiei electrice şi al automatizărilor industriale, foloseşte acum numai carton reciclat în toate centrele sale de distribuţie din India, China şi Europa.

► Producătorul de plasă din fibră de sticlă BICO Industries vrea să implementeze un sistem de panouri fotovoltaice în fabricile sale, ca reacţie la creşterea preţurilor la energie.

► Braconajul rămâne o ameninţare serioasă pentru sturionii sălbatici, arată o analiză pe baza datelor culese de autorităţile de aplicare a legii din Bulgaria, România şi Ucraina. Deşi pescuitul şi vânzarea de sturioni şi produse sălbatice sunt interzise în toate aceste ţări, numărul ilegalităţilor raportate în 2021 – 57 de cazuri – este comparabil cu al celor înregistrate între 2018 şi 2020, variind de la 50 la 65, conform iniţiativei pentru sturioni de la WWF România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO