Companii

EcoNews ZF

PAGINA VERDE

EcoNews ZF
02.03.2022, 00:00 65

Producătorul Elis Pavaje investeşte 600.000 de euro pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice în parteneriat cu Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de energie electrică de pe piaţa locală. Proiectul vizează acoperirea a 18% din necesarul de energie al companiei.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană organizează concursul de proiecte Cities of Tomorrow, pentru iniţiative care contribuie la marketingul regiunii, dezvoltarea urbană sustenabilă, implementarea de soluţii inteligente şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. Câştigătorii vor beneficia de premii pentru încurajarea dezvoltării viitoare a proiectelor lor şi de promovare prin AHK România pe durata unui an.

Retailerul german Kaufland a deschis al cincilea magazin sub acest nume din Iaşi, care are aproximativ 4.000 de metri pătraţi de spaţii verzi pe care s-au plantat peste 70 de arbori şi 150 de arbuşti. Parcarea este prevăzută cu staţie de încărcare pentru maşinile electrice şi rastele pentru biciclete. Într-un spaţiu special amenajat la intrarea în magazin, clienţii pot depune pentru reciclare ambalajele produselor de îngrijire personală sau de curăţenie, în schimbul unor cupoane cu 50% reducere pentru cumpărarea altora noi. Clienţii pot recicla sticle din plastic, de sticlă sau doze de aluminiu, pot depune măşti de unică folosinţă într-un punct de colectare dedicat şi au la dispoziţie şi o staţie e-charge cu două locuri pentru încărcarea maşinilor electrice.

Vodafone a pornit o iniţiativă prin care încurajează clienţii să prelungească perioada de utilizare a telefoanelor noi şi să predea sau să recicleze dispozitivele vechi, pentru reducerea la minimum a deşeurilor şi a emisiilor de carbon. Astfel, începând din această primăvară, Vodafone le oferă clienţilor săi de pe pieţele europene servicii de asigurare, asistenţă şi reparaţii pentru dispozitive şi va lansa o platformă digitală care le va da clienţilor mai multe opţiuni de predare a telefoanelor pe care nu le mai folosesc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO